De geboren en te fokken pups

Op deze pagina treft de bezoeker informatie over binnen de CockerSpanielClub geboren en te fokken pups.

Leden

Op deze pagina treft de bezoeker informatie over binnen de CockerSpanielClub geboren en te fokken pups. Verwachte pups staan onder het kopje dekmeldingen.

Geboortemeldingen vermeldt het aantal en het geslacht van geboren pups binnen de CockerSpanielClub. Daaronder staan geteste en aangekeurde reuen die geschikt verklaard zijn en ter dekking aangeboden worden voor de fokkerij. Zie Dekreuen.

Naar Dekmeldingen

goede en gezonde pups

De fokker heeft een inspanningsverplichting om goede en gezonde pups te fokken.

De pupkoper heeft de onderzoeksplicht om zich goed te informeren voordat hij/zij een pup koopt. Zo staat dat geformuleerd in het Consumentenrecht.

Op www.engelsecockerpup.nl kunt u relevante informatie en tips vinden waar u op moet letten bij de aanschaf van een Engelse Cockerpup.

In de www.cockerspanieldatabase.info kunt u de vaderhond (dekreu) en de moederhond (fokteef) zelf opzoeken. Type de naam van de hond(en) in de zoekfunctie in. Deze staat in het midden van de homepage onder het kopje ‘animals’.

De database is voor iedereen vrij toegankelijk en wordt gevuld met Engelse Cockers over de hele wereld. In de database staan de uitslagen van de DNA testen vermeld, evenals de uitkomsten van preventieve onderzoeken m.b.t. heupen en ogen.

Als pupkoper hoeft u zich niet in te inschrijven om de database te raadplegen. U kunt zelf controleren of de fokker zich aan de regels van het VFR houdt.

Het VerenigingsFokReglement van de CockerSpanielClub kunt u hier downloaden.