Activiteiten

Brabant Cup vrijdag 6 september 2024

06 September 2024

Brabant Cup, workingtest voor Spaniëls

Durf jij samen met jouw hond de uitdaging aan? 

Inschrijven
   !!!Sluitingsdatum 1 juli of eerder als aantal is bereikt!!!

Op vrijdag 6 september 2024 vindt voor de 9de keer in Hilvarenbeek de workingtest plaats voor spaniëls. Deze wedstrijd die bekend staat als de BRABANT CUP geeft voorjagers de kans om met hun spaniël een parcours af te leggen met verschillende nagebootste jachten. De honden moeten zoveel mogelijk apporten binnen halen in een samenspel met hun voorjager. Wil jij ook met jouw spaniël meedoen aan deze workingtest noteer dan de datum in je agenda. Inschrijven kan vanaf 15 juni 2024.

Workingtest
Tijdens deze workingtest worden vijf praktijkjachtsituaties nagebootst. Het unieke van de Brabant Cup is dat dit één van de weinige workingtest is waar alleen maar met ‘koud’ wild gewerkt wordt zoals bijvoorbeeld een haas, kraai, fazant, duif, konijn of eend. Voorjagers kunnen hier ervaring opdoen en de honden worden gestimuleerd om te werken. Daarbij moeten de honden laten zien dat zij zorgvuldig de dekking kunnen uitjagen, steady zijn bij opgaand wild, schot of fluitsignaal en op commando het apport netjes kunnen binnen brengen. Daar waar de Springer Spaniels een haas moeten apporteren mogen de kleinere Cocker Spaniels een konijn apporteren. Totaal 10 apporten bestaande uit 2 apporten per proef. Daarnaast is er ook een bonusproef waar extra punten gehaald kunnen worden.

   

Voor wie
In principe kan iedereen met een spaniël meedoen aan deze wedstrijd. Bedenk wel dat er getraind moet worden om deze workingtest te kunnen volbrengen. Zo moeten de honden wild kunnen apporteren en worden hond en voorjager beoordeeld op hun samenspel tijdens het jagen door dichte dekking. In de praktijk zijn het altijd honden uit de werklijnen die aan deze workingtest meedoen. De Brabant Cup kent een ‘jonge honden’ klasse, tot de leeftijd van 2 jaar en een ‘open klasse’ voor honden vanaf 2 jaar.

Organisatie
Deze workingtest wordt gehouden onder auspiciën van de Engelse Springer Spaniël Club Nederland. Officieel erkende keurmeesters beoordelen en waarderen de proeven die door de organisatie van te voren worden uitgezet en getest. Dankzij de ruime ervaring van Henk van den Ouweland, Nol Bots, Brenda Bots en met ondersteuning van Henny van den Ouweland zijn de proeven ieder jaar uniek en is er altijd veel creativiteit gebruikt om de verschillende onderdelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor voorjagers en honden. Een groot aantal vrijwilligers helpt mee om de proeven in goede banen te leiden.

Waar
De Brabant Cup wordt gehouden  in Hilvarenbeek op het Landgoed Gorp de Leij, onderdeel van het Brabants Landschap. Langs het riviertje De Leij, in een gevarieerd landschap van heide en tussen varens, biezen en bramen. Een terrein waar onze werkende spaniëls zich helemaal thuis voelen.

Inschrijven
De inschrijving voor de Brabant Cup workingtest is mogelijk vanaf 15 juni 2024. Om 19.00 uur gaat dan de inschrijving open via de website van de Engelse Springer Spaniël Club Nederland (https://www.esscn.nl/nieuws/activiteiten )

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 30 deelnemers en loopse teven zijn uitgesloten van deelname. Wij hopen je van harte te mogen begroeten als deelnemer aan de Brabant Cup maar ook als toeschouwer ben je uiteraard van harte welkom.

Voor meer informatie of vragen  bc@workingtest.nl
Henk van den Ouweland, T. 06 316 93 237 of Nol Bots,  T. 06 143 80 079