Database

De Cocker Spaniel Pedigree Database Online klik hier
is een openbaar toegankelijke stamboom- en gezondheidsdatabase waarin men allerlei informatie en foto’s kan terugvinden over/van Cockers uit allerlei landen, waaronder uit Nederland. Het doel is een zo groot mogelijke wereldwijd platform te creëren waarin fokkers (gezondheid) informatie kunnen delen over hun Cockers.

Melding voor de database

Het is de taak van een rasvereniging zoveel mogelijk informatie over het ras te verspreiden. Daar horen ook de gezondheidsuitslagen bij. Niet iedereen is blij als zijn hond iets mankeert, erfelijk of niet. De eigenaar en de hond hebben de ellende en de fokker heeft iets in zijn of haar lijnen wat niet goed is voor het ras. Het streven van de Cocker Spaniël Club is de database zo compleet mogelijk te maken en te houden! Wij zijn daarvan van u afhankelijk. 

Alle meldingen worden gebruikt om de gezondheidstoestand van het ras te bewaken.
Er wordt dus alleen gebruik gemaakt ten behoeve van de fokkerij en dus in het belang van ons ras. Alleen met medewerking van Engelse Cocker  Spaniel -eigenaren (fokkers/eigenaren) kunnen wij eventuele gezondheidsproblemen tijdig in kaart brengen en een trend signaleren. En dat is ontzettend belangrijk voor ons fokbeleid.
Zowel leden als niet-leden van de CSC kunnen wijzigingen kosteloos doorgeven.

Wij stellen het bijzondere op prijs als u ons op de hoogte stelt van het overlijden van uw Engelse Cocker Spaniël . Ook als dit al enige tijd geleden is gebeurd.

Raadplegen database

De fokker heeft een inspanningsverplichting om goede en gezonde pups te fokken. De pupkoper heeft de onderzoeksplicht om zich goed te informeren voordat hij/zij een pup koopt. Zo staat dat geformuleerd in het Consumentenrecht. In de Cockerspanieldatabase  kunt u de vaderhond (dek reu) en de moederhond (fok teef) zelf opzoeken. Type de naam van de hond(en) in de zoekfunctie in. Deze staat in het midden van de homepage onder het kopje ‘animals’.

De database is voor iedereen vrij toegankelijk, als pup koper hoeft u zich niet in te inschrijven of lid te worden van een rasvereniging om de database te raadplegen. U kunt zo zelf controleren of de fokker zich aan de regels van het VFR houdt.