Uiterlijk en temperament

Engelse Cockers zijn levendige en vrolijke honden.

Zij hebben een onverwoestbaar goed humeur en zien overal de lol van in. Kenmerkend voor de Engelse Cockers zijn hun eeuwig kwispelende staarten en werklust voor de baas. Engelse Cockers zijn erg aanhankelijk en op de baas gericht. Zij lopen de hele dag -als ze de kans krijgen- achter je aan. Daar moet je als (toekomstige) eigenaar wel mee om kunnen gaan. Niet over de hond struikelen noemen we dat.

Engelse Cockers zijn niet groot. Zij wegen tussen 12 en 15 kilo. Reuen hebben een schofthoogte tussen 38 tot 40 cm en teven zijn iets kleiner. De vacht vergt veel onderhoud. Daar moeten toekomstige pupkopers rekening mee houden. Een gemiddelde Engelse Cocker moet 4 keer per jaar naar een erkende trimster. Een mooi getrimde Engelse Cocker is een lust voor het oog. Engelse Cockers hebben bovendien de rastypische ‘melting expression’ en ‘presence’ zoals de Engelsen dat noemen. Maar uiteindelijk kies je voor ras vanwege het karakter, want daar heb je een hondenleven lang plezier van.

 

Aangeboren will-to-please

Hun aangeboren will-to-please uit zich ook in huis door grote speelsheid en werklust. Met een Engelse Cocker kan de baas vele activiteiten ondernemen. Ze zijn geschikt voor behendigheid, voor speuren, voor flyball en voor jachttraining. Fanatieke wandelaars vinden in de Engelse Cocker een maatje voor het leven.

Minder outdoor gerichte kopers kunnen de energie van een Engelse Cocker richten door spelletjes met de hond te doen. Er is tegenwoordig van alles te koop. Hondenpuzzels, snuffelmatten, kongs, en natuurlijk kan de baas zelf dingen verzinnen, zoals ballen en speeltjes en snoepjes verstoppen of apporteerspelletjes doen. Ook indoor activiteiten maken een Engelse Cocker moe en voldaan. Sommigen zijn wellustige zwemmers. Anderen gaan niet naar buiten als het regent.

Lees meer over het uiterlijk op de pagina rasstandaard