Vereniging

De Cocker Spaniel Club (CSC) is opgericht in 2009. Haar missie is om gezonde pups te fokken, die samen met hun pup koper een lang en prettig leven kunnen leiden. Wij willen de pupkoper en de pups niet opzadelen met gezondheidsproblemen die veel geld kosten, chronisch zijn/worden en veel leed veroorzaken. Vandaar dat we een behoorlijk aantal preventieve onderzoeken verplicht stellen, voordat een combinatie van fokteef en dekreu wordt gemaakt.

De missie van de Cocker Spaniel Club is in eerste en laatste instantie Engelse Cockers fokken - en verkopen - waarbij er alles aan gedaan is om de gezondheid van de pups te waarborgen. Daarnaast moeten pups binnen de kenmerken van de rasstandaard vallen en het rastypische karakter hebben.

Het welzijn en de gezondheid van toekomstige pups staat bij het maken van de combinatie tussen fokteef en dekreu binnen de Cocker Spaniel Club voorop.

Gezonde pups.

De Cocker Spaniel Club stelt zich op het standpunt dat je een ras niet kapot kunt testen. Maar dat je juist met testen, onderzoeken en uitzoeken, en met goed doordachte combinaties, bijdraagt aan het behouden van het ras.

Om gezonde pups te fokken doen aangesloten fokkers hun uiterste best. Na meer dan honderd jaar rashonden fokken is het overigens een hele toer geworden om gezonde Engelse Cockers met een goed karakter te fokken. Bij ons aangesloten fokkers doen daar grote moeite voor.

Zij voldoen aan de eisen van het Vereniging Fok Reglement (VFR), dat bij de Cocker Spaniel Club behoorlijk streng en uitgebreid is.