Laatste nieuws

Voorzitter CockerSpanielclub reikt voor de eerste keer wisselprijs uit voor de beste Cocker van de Spaniel Working Test.

14 Juli 2023

De wisselprijs ( een plaquette met koperen Cockerkop) is ter beschikking gesteld door mevrouw Lea Bogers van de Tripolskennel. Lea Bogers zit al 50 jaar in het fokkersvak van de Engelse Cocker Spaniel (showlijn). De plaquette staat symbool voor vele fok-successen van Lea Bogers binnen het ras Engelse Cocker Spaniel die de gezondheid van het ras hoog in het vaandel heeft staan. Dat deze wisselprijs heel lang symbool mag staan voor de beste Cocker uit de werklijn! Met dank aan Lea Bogers.

Het was een feestelijk gebeuren op zaterdag 10 juni 2023 te Lommel in België. Op deze dag vonden de laatste SWT proeven plaats van dit seizoen. De SWT proeven worden georganiseerd door de Jachtcommissie SUN.

Een Spaniel Workingtest (SWT) is een wedstrijd die tot doel heeft de werkkwaliteiten van de verschillende drijvende hondenrassen te testen, zonder dat daarbij op wild wordt gejaagd en uitsluitend gebruik gemaakt wordt van dummy’s. De Spaniel Workingtests hebben o.a. ten doel het beoordelen van de kwaliteit van het geleverde drijvende werk (jagen) en het apporteren en omschakelen van jagen naar apporteren en visa versa van de deelnemende honden. Dit vraagt een enorme inspanning van hond en baas. Het is een lust voor het oog om naar de samenwerking tussen hond en baas te kijken en de verschillende Spanielrassen aan het werk te zien. Het prachtige zomerse weer, de sportieve sfeer, de goede zorgen voor de inwendige mens maakten deze dag tot een zeer succesvolle dag. Halverwege de middag vond de prijsuitreiking plaats. De spanning was te snijden toen keurmeester Jan Luijendijk het woord nam. Vele successen werden met sportief enthousiasme gevierd. Keurmeester Luijendijk constateerde dat er een goede lichting jonge Cockers aan lijkt te komen. De Cockers hebben in de startersgroep goed gepresteerd. Cocker Derrycullen Gaugin van Carolien Suselbeek heeft de hoogste score behaald binnen de Spaniel Workingtest. Derrycullen Gaugin is dus de beste Cocker van de SWT 2023. Het was een bijzonder moment om de wisselbeker namens het bestuur van de CockerSpanielClub te mogen uitreiken aan Carolien Suselbeek, eigenaar van Cocker Derrycullen Gaugin. Van harte gefeliciteerd!

Hanna Noteboom, voorzitter bestuur CockerSpanielClub


Terug naar overzicht
Voorzitter CockerSpanielclub reikt voor de eerste keer wisselprijs uit voor de beste Cocker van de Spaniel Working Test.