Beste pupkopers

 

Fokkers aangesloten bij de CockerSpanielClub doen hun uiterste best om gezonde pups te fokken met een goed karakter. Binnen de club worden zij ondersteund en geholpen door de Fokkerscommissie en de Googlecommissie.

Beide commissies houden de vinger aan de pols en speuren naar nieuwe wetenschappelijke inzichten in de kynologie. Wij hebben contacten over de hele wereld en wisselen veel kennis en ervaring met anderen uit. Bezoek ook eens de stamboomdatabank (link www.cockerspanieldatabase.info)

Wanneer u een pup gaat kopen moet u zeker even door onze website browsen. Daar staan handige tips, en ook treft u informatie aan over fokken en opvoeden, waarover u gerust vragen aan de fokker kunt stellen. Te denken valt aan test­uitslagen van de vader­- en moederhond, maar u kunt ook vragen welke maatregelen fokkers nemen (en hebben genomen) om aandoeningen te voorkomen.

Een goede vraag blijft altijd: waarom heeft de fokker voor een bepaalde combinatie van vader­- en moederhond gekozen?

Verder treft u informatie aan over de voor-­ en nadelen zijn van een teef of een reu. En over de kleine verschillen in karakter die wij benoemen tussen de eenkleur en de bonte Engelse Cocker Spaniels. Een Engelse Cocker Spaniel is een opgewekte, aardige, vrolijke vriend voor het leven.

En een gezonde Cocker heeft nog veel meer lol in het leven.

 

Nadere informatie over de fokkers (van vermelde nesten) kunt u vinden onder Aangesloten Fokkers

 

Er zijn momenteel geen pups voor bemiddeling, zij zijn allen al besproken.

Kennel: Van de Vrolijke Poot
Fokker: M. van de Ven
Moederhond: Ally
Vaderhond: Harmony of Life Sunforest Soul
Geboortedatum: 11 juli 2020
Reuen/teven en kleuren: 2/1 zwart en 0/1 rood
 
Kennel: Iron Impress
Fokker: Mw van der Wal
Moederhond: Vexine
Vaderhond: Bada Boom von der Rheinsalix
Geboortedatum: 21 juli 2020
Reuen/teven en kleuren: 3-3 zwart